INFORMACIJE O CRNOJ GORI

Republika Crna Gora se nalazi na jugoistoku Evrpskog kontinenta tacnije u samom centru Balkanskog poluostrva. Prostire se na povrsini od 13815 kilometara kvadratnih i nju cini populacija od 650580 stanovnika. Crna Gora sa svoje juzne strane izlazi na Jadransko more i posjeduje obalu u duzini od 294 km, dok se sa drugih strana spaja sa visokim planinama Balkana. Njena teritorija predstavlja bogastvo reljefa jednog mjesta nezabiljezenog u svijetu.



Na takvom malom prostoru koji zahvata Crna Gora priroda je bila veoma unosna. Ne postoji takvo malo mjesto u svijetu koje posjeduje toliko prirodne ljepote, na moru 106 km pjeskovitih i pjescanih plaza, dok na drugog kraju zemlje veoma visoke planine kao sto su Durmitor, Lovecen, Prokletije koje su odvojeni kanjonima Tare, Lima i drugih prelijepih rijeka.

Pretrazi sajt

Hotel Olympic (ex Loza), Budva

U strogom centru Budve, u neposrenoj blizini Autobuske stanice, Mediteranskog Sportskog centra i Doma zravljanalazi se Hotel Olympic, bivši HOTEL LOZA jedan od najstarijih hotela u Budvi. Već čitave dvije decenije hotel svojim gostima pruža ugodan i prijatan boravak tokom čitave godine. Smješten je na svega 300 metara od mora tako da predstavlja idealno mjesto za odmor svakog gosta koji posjeti Budvu. Bilo da ste već doživjeli čari Budvanskih noći i osetili lepotu njenih prelepih plaža ili je tek nameravate posjetiti, na ovim će te stranicama naći osnovne podatke o našem hotelu, kao i dosta podataka o našem prekrasnom gradu.

U Hotelu Olympic nudimo razne usluge: od noćenja, u našim udobnim sobama sa balkonima, pansionskih usluga ishrane u našem restoranu kako za goste hotela tako i za goste koji su smješteni u neposrednoj blizini hotela pa sve do organizovanja izleta preko turističke agencije koja se nalazi u sklopu hotela.

Hotel pruža uslugu i korišćenja interneta i još mnog toga, ali naša ponuda ipak zavisi od Vaših želja, a mi smo ti koji će se truditi da ih u najboljoj mjeri ispunimo i opravdamo vaše poverenje.

Inače Budvanska rivijera zauzima središnji dio Crnogorskog primorja, sa površinom od 122 km², sa svojih oko 15.000 stanovnika. Na duzini od 25 kilometara nanizano je 17 manjih i većih divnih pješčanih plaža, počev od Jaza na sjeveru, do plaže u Buljarici, krajnjem jugu opštine Budva.

Budva ima tipično mediteransku klimu sa blagim, ali kišovitim zimama i dugim toplim i suvim ljetima. Prosječna temperatura u januaru iznosi 8 C dok je u julu 23,8 C. Budva ima 2.300 sunčanih sati godišnje što je stavlja u sam vrh turističkih metropola na Mediteranu.

Temperatura mora se krece od 11,7 C u februaru do 24,7 C u avgustu mjesecu. U periodu od maja do oktobra more ima prosječnu temperaturu više od 18 C, sto znaci da kupališna sezona traje čitavih šest mjeseci.

REZERVACIJA SMESTAJA
+38164 9874232
+38164 9874264

Нема коментара:

 
CONTACT FORM
Please fill contact form in details:
Name and surname:  *
E-mail:  *
Telephone:  *
Arrival:  *
Check out:  *
Number of Persons:  *
Accommodation Type:
Price:
Destination:  *
Business Sector:
Subject:  *
Wishes and comments:
 
 
 *Must be filled with fields.